Wedding

Het Proces

fase 1

De 1e fase, ook wel de 1e pas genoemd, is de techniek moulage. Dit is de ziel van de couture. Het is een techniek waarbij rechtstreeks op het lichaam, driedimensionaal, wordt gewerkt. Dit gebeurt in katoen of in voeringstof. Het ontwerp en het patroon komen tegelijkertijd tot stand.

Bij de moulage-techniek is er ruimte voor nieuwe ideeën en ontstaat er een dialoog met de stof. Zo ontstaan de mooiste vormen die tot in perfectie worden uitgevoerd en afgewerkt. Je zou het beeldhouwen in stof kunnen noemen. Het kledingstuk past perfect om het lichaam waarvoor het is gemaakt: lichaam en kledingstuk wordt één geheel. De toepassing van deze prachtige techniek vraagt van de ontwerper intuïtie, creativiteit, originaliteit, voorstellingsvermogen en ambachtelijke ervaring.

fase 2

patroon in echte stof met naden naar de buitenkant

Inmiddels zijn patroon en stof samengekomen en mooi rondom het lichaam gevormd. Hierbij wordt per detail gekeken wat goed is en wat nog mooier kan. Ook dit gebeurt direct op het lichaam van de vrouw. Bij deze fase geeft Irene tevens stylingadviezen over combinatiemogelijkheden van top tot teen; van haarcoupe tot aan schoenen.

fase 3

patroon afgestemd op lengte van de vrouw met schoenen

De naden zijn inmiddels gestikt en de sluiting is ook afgewerkt. Elke keer krijgt elk detail van het model aandacht om zo perfect mogelijk te worden.

fase 4

Deze ligt rond de twee weken voor het huwelijk. Dan worden echt de puntjes op de ‘i’ gezet. Dit wil zeggen: knoopjes aangenaaid, bandjes aan de binnenkant afgewerkt. Elk detail krijgt tot in de finesse aandacht, zodat er nergens een steekje los zit.

Laatste contact is enkele dagen voor het huwelijk. Dan is de droom werkelijkheid geworden en wordt mooi gestreken en verpakt aan de klant overhandigd.