Scroll Top
Naamloos-19

Onze reis naar de perfecte couture

Als jij helemaal jouw stralende zelf bent in een prachtig kledingstuk op maat, dan pas ben ik tevreden. En om daar te komen gaan we samen door een mooi en onderzoekend proces.

Maatwerk-couture begint natuurlijk met een goed gesprek om elkaar te leren kennen en jouw wensen en dromen in kaart te brengen. En in 4 fases werken we dan toe naar de ideale trouwjurk, galajurk of welk kledingstuk dan ook. Helemaal afgestemd op jouw persoonlijkheid.

fase 1

Na een onze uitgebreide kennismaking beginnen we met verkennen. Dat doen we met de moulage-techniek; de ziel van de couture. Met katoen of een voeringstof werken we direct op jouw lichaam om zo driedimensinaal te ‘schetsen’. Het ontwerp en het patroon ontstaan zo tegelijkertijd.

Door de dialoog die er ontstaat tussen de stof en jouw lichaam, is er volop ruimte voor ideeën. Een soort beeldhouwen in stof. De mooiste vormen en prachtige lijnen komen tot leven. Die werken we dan tot in elk detail af.

Dit vraagt om intuïtie, creativiteit, originaliteit, voorstellingsvermogen en ambachtelijke ervaring. En omdat je er zelf letterlijk onderdeel van bent, heb je in deze belangrijke fase directe invloed.

Het resultaat: stof en lichaam worden één geheel, waardoor een perfect passend kledingstuk ontstaat.

fase 2

Van de moulage-stof maken we nu de stap naar de uiteindelijke stof van jouw keuze. Misschien wel mikado-zijde, Calais-kant of iets anders moois? We laten deze stof en het patroon samenkomen en vormen het  mooi rond je lichaam.

We gaan echt op detailniveau bekijken wat goed is en wat nog mooier kan. Ook dit doen we direct op je lichaam, zodat we zeker dat we de juiste keuzes maken.

En omdat we nu al een goed beeld hebben van het eindresultaat, geef ik je volop stylingadviezen. Bijvoorbeeld over mooie combinaties en accessoires, van haarcoupe tot aan schoenen.

fase 3

We werken steeds verder toe naar het ideaalbeeld. De naden zijn gestikt, de sluiting is afgewerkt en elk detail krijgt de aandacht die het nodig heeft.

Het hele patroon is nu afgemeten op jouw lengte en jouw houding zoals je die hebt met schoenen aan. Dat moet allemaal in de juiste verhouding zijn. Zo weten we of het totaalplaatje klopt.

fase 4

In de laatste fase zetten we de puntjes op de ‘i’. Ongeveer twee weken voor de deadline.

Elk detail krijgt nog even de volle aandacht: knoopjes aannaaien, bandjes aan de binnenkant afwerken. Zo zit er nergens een steekje los.

Dan is jouw droom werkelijkheid geworden. Het couture-stuk is helemaal af en je krijgt het mooi gestreken en verpakt in handen. Tijd voor jou om te shinen!