Scroll Top
JJ

De vrouw als inspiratie voor bruidsmode

De vrouw is voor mij een grote inspiratiebron. Allerlei facetten spelen daarbij een rol, maar het begint met kijken en luisteren. Zo probeer ik je innerlijke schoonheid en jouw persoonlijkheid naar buiten te halen en te vertalen in lijnen, details, kleuren en patronen. Dat combineer ik met de bijzondere vormen van je lichaam. Want iedere vrouw is uniek en dat mag gezien worden.

15871914_636121276588903_4445379865040210549_n

Irene Schaepman

Toewijding in details en mooie vormen

De toewijding en bestudering van vormen en details is al in mijn jongste kinderenjaren ontstaan. Ik ben geboren op een eiland in de Méditerranée en werd omringt door de mooiste blauwe luchten, de warme rode aarde en het azuren water. En ik had alle tijd om me te verliezen in de glinsteringen van de zee, de textuur van de materialen om me heen en de vele prachtige natuurlijke vormen.

Liefde voor couture en ambacht

Die fascinatie voor schoonheid van mensen en dingen is altijd gebleven. Mede daarom koos ik voor het modevak op De Modeacademie Charles Montaigne en deed ik een studie aan de École de Couture. Daar kon ik mijn fascinaties laten groeien in een liefde voor de couture en het mooie ambacht dat daaraan ten grondslag ligt.

Eigen creaties en bruidsjurken voor verschillende vrouwen

Na mijn studies mocht ik aan de slag bij verschillende couturehuizen in binnen- en buitenland en kreeg zo het vak echt in de vingers. In 1996 begon ik voor mezelf met Eva Luna Couture en maak sindsdien mijn eigen creaties voor vele verschillende vrouwen. Van bruidsjurk tot maatkostuum, van klassiek tot modern en van stoer tot kant. Daarin vind ik het heerlijk om te werken met geraffineerde details of een verrassende edge. Met als uiteindelijke doel: een kunstwerk speciaal voor en van jou.

Samen op zoek naar jouw ideale trouwjurk? Je bent van hart welkom.

Lees de ervaringen van Mette…

Ik was op zoek naar iets anders: uniek, niet ‘standaard’ en vooral iets waarin ik me mijzelf zou voelen. Ik ben niet het type ‘grote rokken, strapless-prinses-pailletten-jurk’, hoewel ik dat bij anderen altijd wel erg mooi vind! Maar ik wist op voorhand al dat het niet mijn ding was.

Tegelijkertijd voelde ik ook dat ik dit moment wilde aangrijpen om echt uit te pakken en eruit te zien om nooit meer te vergeten. Het blijft een bijzondere dag en dat mag uitbundig worden gevierd!

Met deze opvattingen ging ik op zoek en vond ik, op basis van mondelinge aanbevelingen en de website, in Eva Luna Couture het antwoord. Ik maakte een afspraak en tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik een klik met Irene. In al mijn eigenwijze wensen begreep ze wat ik bedoelde en kwamen we al direct op een idee. Geen rok, maar een broek. Stoer, maar ook elegant en vooral afwijkend van de standaard. Een creatie, die op zichzelf al een kunststuk mocht zijn.

Nu klinkt het alsof ik al een heel duidelijk beeld had, maar dat was niet zo. Juist de kundigheid en het vermogen van Irene om goed te luisteren leidden tot een gemeenschappelijk plan. Daarop kon ik direct leunen en vertrouwen en dat bleef het hele proces zo.

Want een proces, dat is het. Enerzijds een praktisch proces, waarin mijn outfit helemaal op mijn lijf werd gemaakt. Heel bijzonder om mee te maken. Maar ook een mentaal proces van trots, verrassing, verbazing en van onzekerheid en twijfelen. Is het wel echt mooi? Staat mij dit? Is het niet té? Durf ik dit te dragen? Ga ik mij daar goed in voelen?

Ook hierin nam Irene mij aan de hand. Stelde gerust, was geduldig, maar gaf ook de richting en koers aan. Niet streng, maar vanuit ervaring en vertrouwen in het product en in de weg ernaartoe.

Uiteindelijk is het resultaat prachtig. En dit werd uitdrukkelijk door veel mensen tijdens mijn bruiloft bevestigd. Precies die opmerkingen die voor mij belangrijk waren: Anders en uniek! Creatief en knap gemaakt! Stoer en elegant! Bijzonder en ècht Mette!

En dat is precies waarom ik voor Eva Luna Couture koos. Dit was de plek waar er echt naar mij werd gekeken en geluisterd, en waar ik betrokken werd bij het maken van de mooiste outfit voor mijn meest bijzondere dag.

Een dag, maar zeker ook een tijd, om nooit te vergeten!