JJ

Over Eva Luna Couture

Irene Schaepman maakt al meer dan 20 jaar unieke creaties voor vrouwen. Ze is een schakel in de keten van de internationale couture. Haar collectie bestaat uit zowel klassieke als moderne stukken, vaak met geraffineerde details of een verrassende edge. Het zijn gesofisticeerde combinaties van vorm, stof, textuur en kleur.

Inspiratiebron is de vrouw en het vrouwelijk lichaam. Schaepman ziet haar innerlijke schoonheid, haalt deze van binnen naar buiten en vertaalt het in een kledingstuk. Net als elk lichaam heeft ieder kledingstuk een unieke vorm en kleur. Details zijn nooit slechts details bij Eva Luna Couture: de ware schoonheid zit daarin verscholen.

Vele kledingstukken kwamen vanuit deze toewijding tot stand bij Eva Luna Couture. Eva Luna Couture werkt graag met een team van ervaren couture coupeuses en jonge mensen in opleiding.

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismaking in haar atelier.

15871914_636121276588903_4445379865040210549_n

Irene Schaepman

Irene Schaepman is geboren op een eiland in de Middellandse Zee. In haar eerste levensjaren is ze volop omringd geweest door kleur en patronen: de felblauwe lucht, de rode aarde en de azur blauwe zee. Ze kon zich verliezen in het kijken naar de glinsteringen van de zee en alle details om haar heen. In alle rust en ruimte dingen bewonderen en bestuderen.

Met een vader als schrijver en een moeder als kunstenares, zit het creatieve vak al in haar bloed. Die fascinatie voor schoonheid van mensen en dingen heeft ze altijd gehouden. Ook toen het gezin naar Nederland terugging. Na de middelbare school wist ze dat ze hier verder mee wilde gaan.

Dit blijkt wel als ze na haar middelbare school een studie kiest in het modevak op De Modeacademie Charles Montaigne gevolgd door een studie aan De École de Couture. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat haar talentwoord tot op de dag van vandaag ‘Schoonheid Zien’ is. Zo is haar liefde voor de couture geboren.

Na haar studies deed ze bij verschillende couturehuizen in binnen- en buitenland werkervaring op. Inmiddels runt ze ruim 20 jaar haar eigen couture zaak onder de naam Eva Luna Couture. Hierin kan ze al haar talenten en expertise inzetten bij het creëren van bruidsjurk tot aan maatkostuum.

Anna van Gelder
Getrouwd in augustus 2017

Irene heeft honderd procent aandacht voor wie je bent, wat je graag wilt uitstralen en wat je smaak is.

Aan de hand van pasmodellen bedacht ze een unieke jurk, speciaal voor mij. Ik liep op de dag waarvoor hij was gemaakt erin te stralen van oor tot oor!

Ilse de Graaf
Getrouwd in juni 2018

Ik voelde me een echte bruid in de prachtige, unieke jurk,

gemaakt door Irene en haar collega.