JJ

De vrouw als inspiratie voor bruidsmode

De vrouw is voor mij een grote inspiratiebron. Allerlei facetten spelen daarbij een rol, maar het begint met kijken en luisteren. Zo probeer ik je innerlijke schoonheid en jouw persoonlijkheid naar buiten te halen en te vertalen in lijnen, details, kleuren en patronen. Dat combineer ik met de bijzondere vormen van je lichaam. Want iedere vrouw is uniek en dat mag gezien worden.

15871914_636121276588903_4445379865040210549_n

Irene Schaepman

Toewijding in details en mooie vormen

De toewijding en bestudering van vormen en details is al in mijn jongste kinderenjaren ontstaan. Ik ben geboren op een eiland in de Méditerranée en werd omringt door de mooiste blauwe luchten, de warme rode aarde en het azuren water. En ik had alle tijd om me te verliezen in de glinsteringen van de zee, de textuur van de materialen om me heen en de vele prachtige natuurlijke vormen.

Liefde voor couture en ambacht

Die fascinatie voor schoonheid van mensen en dingen is altijd gebleven. Mede daarom koos ik voor het modevak op De Modeacademie Charles Montaigne en deed ik een studie aan de École de Couture. Daar kon ik mijn fascinaties laten groeien in een liefde voor de couture en het mooie ambacht dat daaraan ten grondslag ligt.

Eigen creaties en bruidsjurken voor verschillende vrouwen

Na mijn studies mocht ik aan de slag bij verschillende couturehuizen in binnen- en buitenland en kreeg zo het vak echt in de vingers. In 1996 begon ik voor mezelf met Eva Luna Couture en maak sindsdien mijn eigen creaties voor vele verschillende vrouwen. Van bruidsjurk tot maatkostuum, van klassiek tot modern en van stoer tot kant. Daarin vind ik het heerlijk om te werken met geraffineerde details of een verrassende edge. Met als uiteindelijke doel: een kunstwerk speciaal voor en van jou.

Samen op zoek naar jouw ideale trouwjurk? Je bent van hart welkom.

De ervaringen van Mette met Eva Luna Couture

Ik was op zoek naar anders, uniek, niet ‘standaard’ en vooral iets waarin ik mij míj́ zou kunnen voelen. Ik ben niet het type grote rokken, strapless-prinses-pailletten-jurk. Hoewel ik dat bij anderen altijd wel zo erg mooi vind! Maar ik wist op voorhand al dat ik mij daar niet goed in zou voelen.

Tegelijkertijd voelde ik ook dat ik wel dit moment wilde aangrijpen om echt uit te pakken en eruit te zien om nooit meer te vergeten. Het blijft een bijzondere dag en dat mag uitbundig worden gevierd!

Met deze opvattingen ging ik op zoek en vond ik, op basis van mondelinge aanbevelingen en de website, in Eva Luna een antwoord. Ik maakte een afspraak en tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik een klik. In al mijn eigenwijze wensen en over wat ik mooi vond begreep Irene wat ik bedoelde en kwamen we na dit eerste gesprek al direct op een idee. Geen rok, maar een broek. Stoer, maar ook elegant en vooral afwijkend van de massale standaard. Een creatie, die op zichzelf al een kunststuk mocht zijn.

Nu klinkt het alsof ik alles al wist en een heel duidelijk idee had. Maar dat is niet zo. Het was juist de kundigheid en het vermogen van Irene om goed te luisteren dat leidde tot een gemeenschappelijk plan. Kundigheid waarop ik direct kon leunen en vertrouwen. Ook gedurende het hele proces.

Want een proces, dat is het. Enerzijds een proces waarin mijn outfit helemaal op mijn lijf werd gemaakt. Heel bijzonder om mee te maken. Maar ook een mentaal proces van trots zijn, verrast, verbaasd en van onzekerheid en twijfelen. Is het wel echt mooi? Staat mij dit? Is het niet té? Durf ik dit te dragen straks? Ga ik mij daar goed in voelen?

Ook hierin nam Irene mij aan de hand. Stelde gerust, was geduldig, maar gaf ook de richting en koers aan. Niet streng, maar vanuit ervaring en vertrouwen in het product en de weg ernaartoe.

Uiteindelijk is het resultaat prachtig geworden. En werd dit uitdrukkelijk door veel mensen tijdens mijn bruiloft bevestigd. Precies die opmerkingen werden gemaakt die voor mij bij aanvang belangrijk waren: anders en uniek, creatief en knap technisch gemaakt, stoer en elegant, bijzonder en ècht Mette.

En dat is precies waarom ik voor Eva Luna koos: dit was voor mij de plek waar er echt naar mij werd gekeken en geluisterd en waar ik betrokken werd bij het maken van mijn mooiste outfit voor mijn bijzondere dag.

Een dag, maar zeker ook een tijd om nooit te vergeten!